Bygga din webbsida

Publicerad av

Här kommer den mesta informationen du behöver för att enkelt men fungerande kunna bygga din webbsida.

Du kan använda dig av denna information om du vill starta din egna blogg, publicera artiklar på din egna sajt, öppna en webbshop där du kan sälja dina tavlor eller bara ha en hemsida med annan information. Helt utan någon kunskap inom kodning eller HTML. Du behöver inte heller gått en webbdesign utbildning på X antal år.

Nu tar vi allt frön början. För att bygga en webbsida behöver du köpa en domän. En domän är med enklare ord det namnet du vill ha på din webbsida till exempel http://www.pengarmaskin.se. Då valde jag att mitt domännamn skulle vara pengarmaskin.

Vart köper jag en domän?

En domän kan du köpa på flera olika ställen men jag rekommenderar www.misshosting.se (enligt mig den bästa och hjälpsamma supporten), www.one.com eller www.egensajt.se.

Nu när du har köpt en domän måste du även ha ett webbhotell. Ett webbhotell är en tjänst som gör det möjligt att publicera din domän på internet utan att behöva ha en egen server. Jag rekommenderar att du köper domän och webbhotell genom samma återförsäljare.

Förhoppningsvis köpte du domänen och webbhotellet hos samma företag och kan därmed börja styla din hemsida direkt. Köper man inte domänen och webbhotellet genom samma återförsäljare kan man behöva flytta över domänen och det kan ta upp till 48 timmar.

Hur börjar jag styla hemsidan?

WordPress är den enklaste vägen för att bygga en webbsida. WordPress är ett gratis tillägg där du kan bestämma själv vilket tema du vill ha och sedan utgå därifrån. På dem flesta webbhotell kan du eneklt lägga till WordPress som ett tillägg men se till att du dubbelkollar innan du köper!
Vill du lära dig mer om WordPress kan du göra det här.

Nu är du så gått som klar med din webbsida och kan direkt posta blogginlägg eller bygga ännu mer på ditt imperium.
Jag vill bara tillägga att det kan ta tid i början att få till allt som man vill ha det. Men låt det ta tid och lär er på vägen. Första och andra hemsidan ni bygger kanske inte blir toppnotch men efter ett tag så kommer ni titta på andra webbsidor och tycka att eran webbsida inte är så dum.

Publicera webbsidan

Sist men inte minst. Skriv ett inlägg och publicera på eran hemsida. Det gör ni direkt genom WordPress tillägget. Det är enkelt att göra via datorn men funkar till och med att göra via telefonen. Det finns även en APP ni kan ladda hem för att göra det ännu enklare.

Sammanfattning.

För att bygga din webbsida behöver du köpa en domännamn och ett webbhotell. Köp gärna dom genom samma återförsäljare så slipper du onödiga steg. När detta är klart så installerar du tillägget WordPress på ditt webbhotell. Tycker ni detta är svårt så kontakta eran support så kommer dom kunna hjälpa er med detta. Nu kommer du få välja tema på din webbsida och sedan är det dags att sätta ihop den hur du vill ha den. Skriv ditt första inlägg och publicera. Det är lättare än vad man tror. Det kommer dyka upp ytterligare inlägg om detta ämne. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *