vad är en pengamaskin

Vad är en pengamaskin? Del 1/2

Publicerad av

Ja, vad är en pengamaskin? Är det en maskin som tillverkar pengar eller fungerar det som pojken med guldbyxorna, ett par byxor som alltid har pengar i sina fickor? Jag måste göra er besvikna med att säga att det inte riktigt så det funkar, men nästan! Häng med så ska jag förklara vad en pengamaskin är.

Vad är en pengamaskin?

En pengamaskin är en term för pengar som tillverkar pengar. Det pratas mest om pengamaskiner inom börsvärlden. Det kan vara en aktieportfölj som passivt generarar utdelning varje år, en såkallad utdelningsportfölj. Det kan även vara fastigheter, en eller flera webbsidor eller något annat som kan generera en passiv inkomst.

  • En inkomst som inte är beroende av att du aktivt jobbar för den. Du gör ett arbete idag som ger dig en passiv inkomst i framtiden.
  • Pengamaskin ger en inkomst som betalar delar av eller alla din utgifter och du kommer snart bli fri att göra vad du vill med din värdefulla tid.
  • Grund idéen med en pengamaskin är att den succsesivt kommer öka med tiden och tillslut kommer vara den största inkomstkällan.

Hur fungerar en pengamaskin?

Från den dagen att tanken dyker upp börjar ett frö att så inom oss, detta frö behöver inte veta vilken växt det kommer att bli en dag utan behöver bara vattnas för att fortsätta gro. Till slut kommer detta frö vara ett stort träd som står stadigt i både vind och skur utan din hjälp.

Det är likadant med en pengamaskin, bara du ser till att underhålla den i början och ger den tid att växa så kommer den sedan ta hand om sig själv (och dig). Vi kan se det som att rulla en snöboll i nedförsbacke. Till en början måste du hjälpa till att rulla den för att den ska växa. När den sedan blivit tillräckligt stor så kommer snöbollen att växa och rulla av sig själv. Detta kallas snöbolls-effekten.

Dom flesta har nog drömt om storvinsten på 25.000kr/månaden i 10 år. Detta kan bli verkligenhet med hjälp av en pengamaskin. Vad som behövs är 5.000.000kr investerat på börsen med en direktavkastning på 6%. Detta kommer ge dig en utdelning på 300.000kr om året vilket är 25.000kr i månaden.

Bygg din pengamaskin

Att börja bygga på sin pengamaskin så tidigt som möjligt i livet är självklart det bästa men kom ihåg, det är aldrig för sent. Till en början kan det kännas förgäves, pengarna växer sakta och det kräver tålamod och beslutsamhet, skulle det vara super enkelt hade alla haft en pengamaskin.

Läser du detta är du inte som alla andra, du investerar din dyrbara tid i kunskap och lär dig mer dag för dag. Detta är vad som gör just dig till en vinnare och kommer leda dig till din pengamaskin.

Med hjälp av ränta på ränta effekten kommer din snöboll (aktieportfölj) växa sig större och större. Och med hjälp av utdelningsaktier i portföljen så kommer den generera en passiv inkomst. Hur du startar ditt bygge av en pengamaskin kommer i del 2/2.

Sammanfattning

En pengamaskin är egentligen något som skapar en passiv inkomst. Det är pengar som tillverkar pengar eller ett arbete som du gör idag som kommer ge dig en passiv inkomst i framtiden. En pengamaskin behöver inte vara en viss storlek. Från först kronan så har du börjat byggt på din maskin och här kan den bara bli större.

Det kommer ta tid att få den stor nog att underhålla sig själv och även ta hand om dig. Men med ett långsiktigt tänk och tålamod kommer man långt. Det kommer komma en brytpunkt när du försöker underhålla pengamaskinen men det kommer inte märkas. Den har vuxit sig så stor och underhåller sig själv. Med detta menar jag att när det du har så mycket pengar i din maskin är det knappt märkbart när du investerar mer pengar i den. Dess utdelning är större än beloppet du investerar per månad.

Kom ihåg att all investering på börsen är förknippad med risk. Du kan förlora hela eller delar av ditt investerade kapital.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *