Affiliate marketing

Hur fungerar affiliate marketing?

Publicerad av

Affiliate marketing är ett sätt för dig som äger en webbsida, blogg eller är aktiv på sociala medier och vill att det ska generera en inkomst, både passiv och aktiv.

Hur fungerar det och vad behöver man veta när man vill börja med affiliate marketing?

Det är enklare än vad man tror om man redan har en färdig plattform men går lika bra att bygga allt från grunden.

Vad är affiliate marketing?

Annonsnätverkande som det heter på svenska, är en typ av annonsering som du som hemsideägare tjänar pengar på.

Det kan vara allt från en domän, instagram, facebook och andra sociala medier. Alla plattformar där du är tillåten att använda dig av reklam/länkar.

Du som ägare publicerar en länk från diverse företag som ingår i dom olika nätverken (mer info om olika affiliatenätverk hittar du nedan). Du tjänar sedan pengar på hur många som ser, klickar på dessa eller klickar och sedan köper. Desto fler följare du har på din plattform, desto fler potentiella klick in på den länkade webbplatsen.

Detta inlägg innehåller affiliate länkar från adrecord.com

Börja med affiliate marketing

Om du är intresserad utav att börja med affilate marketing så behöver du äga en webbsida eller ett konto på antingen facebook eller instagram. Det finns självklart andra plattformar du kan använda dig av.

Är det en blogg, webb-butik eller en annan webbplats du är intresserad av kan du läsa detta inlägg för att komma igång med din domän.

Affiliatenätverk

När du har en plattfrom du vill använda dig av måste du registrera dig hos ett affiliatenätverk. Det finns en uppsjö av olika nätverk som i sin tur har sammarbeten med olika företag. Därför anser jag att det är bäst att bli medlem på så många som möjligt för störst variation.

Lista över olika affliatenätverk

  • Adrecord – Godkänner snabbt och kan få utbetalning via paypal
  • Adtraction – Stort utbud av kända företag
  • Tradedoubler – Lite mer komplicerat att skaffa länkar men stort utbud
  • Adservice – Utger sig som nordens ledande nätverk

När du registrerar dig måste du berätta hur du tänkt marknadsföra länkarna och på vilken media eller webbplats. Har du för lite content på din sida kan du bli nekad. Det tar inte slut där, uppdatera din plattform med mer content och informativa inlägg så blir du garanterat godkänd nästa gång du ansöker.

Samarbetspartners

Affiliatenätverk samarbeten

När din plattform nu är godkänd så kan man börja ansöka om samarbeten med dom olika företagen. Det är sällan ett företag nekar samarbeten, men det händer.

Använd dig av företag som passar in på din webbsida. Te.x. har du en blogg som är nichad till resor är det optimalast att använda sig av annonser som handlar om resor. Har du en blogg som handlar om ekonomi använder du dig av annonser som speglar dina inlägg.

Privata samarbeten

Du kanske har en plattform med många följare. Då kan det vara bra att söka sig till privata samarbeten. Många tror att det är svårt att få samarbeten med företag. Hemligheten är att det inte är många som försöker. Tänk därför utanför ramarna och hör av dig till företagen själv. Det är större chans att dom vill samarbeta med just dig om ni är nichade mot samma område. Självklart spelar det roll hur stor din följarskara är.

Betald per visning

För att få en mer passiv inkomst kan du bli betald för hur många klick/läsare du har på din webbplats. Google adsense är dom största inom detta område. Dom ger dig chans att tjäna pengar genom att annonsera på din webbplats.

Du registrerar dig och följer anvisningarna dom ger för att sedan tjänar pengar på att göra ingenting (förutom att öka dina läsare), helt perefekt. Dom sköter annonsering på webbplatsen så du behöver inte bestämma vart, hur och vad som ska visas.

Sammanfattning

Affiliate marketing är en perfekt lösning för dig som vill tjäna en extra hacka på din/dina webbplatser eller andra plattformar. Allt du behöver är en webbsida med tillräckligt mycket content för att nätverken ska acceptera dig.

Ansök om samarbete med diverse företag och lägg sedan in banners och länkar på webbplatsen. Du kan även höra av dig till företag privat och berätta varför just du kan bidra med potentiella kunder till deras webbplats.

Google adsense är en bra möjlighet för dig som vill tjäna pengar en passiv inkomst på antalet läsningar din blogg, webbsida har.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *